In de put!

Indeput_20150319bBegin juni 2006, we maakten een mega wandeling in Engeland. Het was er geweldig mooi, we hebben ontzettend gelachen omdat ik tot aan mijn knieën in de modder stond, afgezien omdat het meer veel groter was dan verwacht en we na 32 kilometer over heuvels, door water en springend over slootjes compleet kapot aankwamen op de camping waar we verbleven. Het was de enige camping in het dorp en stond prima aangeschreven. De camping hoorde bij een pub en we konden er dan ook heerlijk eten en drinken.

Na de wandeling wilde ik maar één ding: Douchen!

Ik stap in de ruimte waar de ENIGE douche van de camping zich bevindt. Ik leg mijn toilettasje en handdoek op de wastafel, schuif het douchegordijn opzij… en mijn grootste angst wordt bewaarheid.

Er zijn maar weinig dingen waar ik echt bang voor ben, of waar ik echt niet tegen kan. Ik zal eventuele toekomstige Zaanse verhoormethode-uitvoerders vast een beetje op weg helpen, ik ben bang voor dorst, heb een gruwelijke hekel aan emaille (U leest het goed) en ik walg op het hoogste niveau van putjes. Op zich red ik mij prima in het dagelijkse leven. Drinken is altijd wel te krijgen, en meestal heb ik een noodrantsoentje binnen handbereik. Emaille potten en pannen kan ik met groot gemak vermijden, tenzij een vriendin mij voor de lol de grote emaille-winkel in Amsterdam binnenlokt…(waar gebeurd horror verhaal!!). Maar putjes zijn er overal in het huis. Zolang ze schoon zijn, kan ik er mee leven, maar zodra er haar in zit… ben ik weg. Dan moet Fred het oplossen.

Ok, terug naar Engeland. Ik doe dus het douchegordijn opzij om mijn welverdiende ontspannende douche te nemen. Tien centimeter eerder gebruikt douchewater staart mij aan. Kabbelend, grijs, groezelig water. Een verstopt putje is de oorzaak. Ik kijk naar mijn huid, de zoutkristallen glanzen me tegemoet, en mijn nieuwe echtgenoot wacht op een welriekende vrouw… Kokhalzend stap ik met mijn slippers in het water. Ik word serieus duizelig, maar besluit me niet zo aan te stellen. Er zijn ergere dingen!

Klopt, dat was het moment dat mijn heerlijke zeep tussen mijn vingers door glipt en in het water valt…

 

Indeput_20150312