Vegetarische Tjap Tjoy

1 pakje kipstuckjes van de vegetarische slager

2 eetlepels zonnebloemolie

1 rode peper in halve ringetjes, zaadlijst verwijderen

1 ui grof gesneden

2 tenen knoflook fijngehakt

1-2 cm verse gember fijngehakt of geraspt of een paar flinke theelepels gemperpoeder

1 winterwortel in dunne halve plakjes

1 rode paprika in reepjes

1/3 komkommer, ongeschild en zaadlijst verwijderen, in halve maantjes

350 gram kastanjechampignons

1 klein blikje bamboe, afgieten

Peultjes door de helft gesneden

Paksoi, naar smaak toevoegen, ik had 2 kleine stronken uit de moestuin in stukjes gesneden

3 eetlepels oestersaus

2 eetlepels ketjap asin

3 dl groenten of kruidenbouillon

2 flinke theelepels maizena of aardappelzetmeel

 

Doe een eetlepel olie in de hete wok, bak kort de kipstuckjes en haal ze uit de olie. Voeg de rest van de olie toe. Bak de ui kort op hoog vuur, voeg de wortel, champignons, knoflook en gember toe, laat even bakken. Voeg geleidelijk aan de paprika, paksoi, komkommen, peultjes en bamboe toe. Bak het even samen op hoog vuur.

Maak een sausje in een kom van de oestersaus, ketjap, bouillon en maizena/aardappelzetmeel. Giet dit bij de rest in de wok. Zet wat zachter en laat de saus heel even wat indikken.

Lekker met witte rijst of noedels.