Curry met Naan (vegetarische variant)

Curry

Ingrediënten voor 2 grote eters of 4 normale eters:

165 gr Korma van Patak’s, een prima en snelle manier om lekkere curry te maken!

300 gram kipstuckjes van de vegetarische slager(of gewone kip)

150-200 ml water

een ui gesnipperd

verse gemberwortel, geschild, zeer fijn gehakt, ongeveer blokje van 2 bij 1 centimeter

Stuk of 10 bospeentjes in kleine stukjes gehakt

diepvriesdoperwtjes, hoeveelheid zelf bepalen

yoghurt

olie of kokosolie

stuk of 5 bos-uitjes in grove ringen gesneden

Bereiding:

Olie in de pan, verhitten, ui en gemberwortel aanfruiten, wortel er bij.

Kipstuckjes erbij, en flink fruiten. Kruidenpasta er bij, even meefruiten. Na een minuutje het water toevoegen. Daarna de yoghurt erbij, ik doe al snel ongeveer 300-400 milliliter. Soms nog meer afhankelijk van de smaak. Als het te vloeibaar wordt kun je altijd met maizena een beetje binden.

Zet het vuur uit en laat het liefst een paar uurtjes staan. Als je daar geen tijd voor hebt, ga je gewoon verder met de bereiding.

Zet het vuur niet al te hoog, voeg de doperwtjes toe. Sudder het geheel ongeveer 15 minuten, de wortel moet gaar zijn. Voeg de grof gesneden bo-uitjes toe. En laat het nog even op zacht vuur doorgaren. Proef of het allemaal klopt en pas evt aan.

Je kunt er ook vanaf het begin een schijfje citroen bij doen, of linzen.


Naan

Ik gebruik een broodbakmachine voor het kneedproces, dat is een stuk makkelijker en ook nog eens heel erg lekker. je kunt je naan lekker maken met bijv knoflook, verse koriander, komijnzaadjes, karweizaadjes, en nog meer. Gewoon lekker uitproberen.

Ingrediënten:

Voor een flinke naan heb je nodig:

125 ml water

80 ml yoghurt

375 gram bloem

1 1/3 theelepel zout

1 eetlepel vloeibare honing

1 eetlepel boter

1 1/3 theelepel gedroogde gist

En vloeibare boter om het brood te bestrijken.

Wanneer je met de broodbakmachine werkt, dan deponeer je de ingrediënten in de bak, pas op dat je de zout, gist en honing ieder in een eigen hoekje gooit ivm beter rijzingsproces. Verder alle ingrediënten erbij, behalve de strijkboter. Ik vind het zelf lekker om er bijvoorbeeld alleen komijnzaadjes en een beetje knoflook bij te doen. Je kiest het programma voor pizzadeeg.

Als je zelf moet kneden, dan los je de gist eerst even op in het warme water en meng je de ingrediënten daarna allemaal en moet je echt even flink kneden. Het moet soepel worden, dus aan het werk(daarom heb ik nou een broodbakmachine). Na het kneden in een kom en afdekken met plastic folie en een theedoek. Zorg dat het warm staat. Minimaal half uur rijzen.curry_20150327

Na het rijzen doe je de bal op een blik, ik gebruik een ronde bakvorm. Dan druk je grof gaten. Daarna besmeer je het met de vloeibare boter.

Ongeveer 5-10 minuten in een loeihete oven, eerst 5 minuten op hete lucht of bovenwarmte, daarna nog even onder de grill. Maar let op dat je lekkere brood niet te donker wordt.


Opdienen met bijv een komkommersalade, of lekkere yoghurt dip, of een salade.

Doe wat je lekker vindt!