Sadohaas

Ik ben een beetje apart, of juist niet, het is maar hoe je het bekijkt.

Altijd al ging ik juist niet echt mee met de trends of de mode, ik trok gewoon mijn eigen plan.20150405_sadohaas Ik droeg altijd andere kleding dan de andere kinderen. Het enige waar ik ooit eens echt in ben meegegaan is een setje LA Gears, gympen met geborduurde bloempjes, speciaal ontworpen door Paula Abdul. Veel te duur, maar wat was ik blij toen ik ze eindelijk had, een maat te klein!

Maar ik vond en vind het vooral leuk om af en toe iets achterlijks te dragen, althans, achterlijk in de trendgevoelige ogen.

Toen ik een jaar of 15 was maakte ik een broche, ik noemde hem Sadohaas.

Sadohaas is een klein knuffelkonijntje, met sterretjes, een ketting en een leuk hoofdversierseltje. Ik heb hem nog steeds. Met de opruimchallenge kwam ik hem weer tegen.

Ik moest denken aan al die keren dat kinderen op school mij licht verward aankeken als ik weer eens iets aan had wat afweek van de norm. Heerlijk. Ik weet niet of het afzetten of aandacht trekken is. Of gewoon dragen wat je leuk vindt en waar je je lekker in voelt.

Fred zegt dat ik vaak puzzelkleding draag. Van die kleren dat als je ze gewassen hebt, ze met geen mogelijkheid op een hanger krijgt omdat het totaal onduidelijk is waar het begin en het einde is. Precies zoals ik het graag heb!

20150405_sadohaas2

 

Sadohaas,

al 25 jaar in mijn sieradenkastje