Dromen, opa

20150504_dromen

Ik droom regelmatig over mijn oma en opa. Beide al geruime tijd overleden.

Maar ik heb laatst zo’n bijzondere droom gehad, ik liep in huis, en opeens was mijn opa daar. Ik vroeg waar hij al die tijd was geweest, ik had hem zo gemist. Hij zei niet zoveel, bleef stil naar me kijken. Ik vroeg of hij even wilde zitten zodat we konden bijkletsen. We gingen zitten in de huiskamer, hij heeft de hele droom maar weinig gezegd, en vooral geknikt op vragen.

We zaten een hele tijd, ik zat tegen hem aan, net als vroeger. Veilig tegen mijn grote sterke opa. Ik genoot van het moment, koesterde de liefde. Na een tijdje zei hij dat hij echt weer moest gaan. Ik begreep het, maar snapte niet waar hij dan heen moest, maar het voelde goed. Hij ging gewoon door de voordeur weer weg, maar ik besefte me dat hij hem niet had opengedaan.

Ik werd wakker en ik voelde me zo warm en op mijn gemak. Ik was blij dat ik hem even heb kunnen zien, in zijn aanwezigheid ben geweest. Het voelde als een enorm voorrecht, even de kans gehad samen te zijn met mijn lieve opa.

Een bijzondere droom, waarbij je het gevoel krijgt of het echt contact is met een overledene of alleen maar je brein die je het verhaal vertelt. Ik hou het op echt contact, want wat zou het mooi zijn als het werkelijk zo ging.