Dromen, bellen

Ik heb een regelmatig terugkerende droom, een van de versies is het niet kunnen bellen. Ik heb een vriendin die het gelukkig herkende. En nu blijkt het wel vaker voor te komen, een redelijk bekende droom voor veel mensen. Niet kunnen bellen is frustrerend en irritant! Deze droom had ik een tijdje terug:

“Ik sta met pech langs een drukke snelweg, ik moet naar een afspraak en ik kom zo te laat. Deze afspraak is zo verschrikkelijk belangrijk, ik raak in paniek.

Ik pak mijn mobiele telefoon, zoek het nummer op van mijn partner, omdat het me niet lukt het uit het hoofd te doen. Ik toets het nummer in, want het geheugen in mijn telefoon is gewist. Maar het lukt me niet de cijfers in de juiste volgorde in te geven. Ik maak steeds weer een fout en moet het briefje bekijken van het nummer.

Verderop is een tankstation, daar loop ik heen en vraag ik of ik daar misschien mag bellen, omdat het met mijn mobiele nummer niet lukt. Maar ook op het vaste toestel van het tankstation lukt het me ook niet. Ik voel me zo machteloos en weet niet meer wat ik moet doen!”

Dit zijn heftige dromen, je zoekt hulp, maar het lukt niet. Je kan geen controle krijgen over een relatief eenvoudige situatie, het intoetsen van een telefoonnummer. Vaak is het gerelateerd aan een situatie in je leven. De reden van het niet kunnen bellen kan dus betrekking hebben tot het zoeken van hulp, maar nog niet helemaal weten welke hulp je zoekt, waardoor je je hulpeloos kunt voelen. Of het verlies van controle over een relatief makkelijk op te lossen probleem, als je maar keuzes durft te maken.

Ik vind het vooral vervelend. Ik ben inmiddels zover dat ik net als bij de neerstortende vliegtuigen, weet dat ik toch niet kan bellen. Dus als ik droom, en ik moet bellen, dan zeg ik al tegen mezelf dat ik het niet eens moet proberen. Een stuk makkelijker 😉