Banaan in je oor

Vaak lees je iets en dan denk je ‘ach, laat maar’.

Soms lees je iets en dan denk je ‘daar ga ik even op reageren’. Maar na wat getikt te hebben, delete je de hele boel en ga je weer verder met wat je aan het doen was.

Maar heel soms lees je iets en dan besluit je iets anders. Dan besluit je iets te gaan dóen.

Dat had ik dus zojuist. Ik heb een paar honden dood gemaakt.

 

Eigenlijk was ik het helemaal niet van plan, ik was van plan geweest om de avond te besteden aan de 5050shopsdb, het project waarmee we spullen maken van hout die we dan verkopen zodat de fondsen daarvan ingezet kunnen worden voor de honden in het asiel in Orasje.

Maar toen las ik een update van haar op Facebook, en met elke zin die ik las, verdween een deel van mijn enthousiasme. Toen ik klaar was met lezen, was er niets meer van dat enthousiasme over en besloot ik wat anders te gaan doen.

Om in de sfeer van die update te blijven,

Ik besloot geen tijd te besteden aan de 5050, waardoor er die avond niets werd gemaakt. Daardoor kon er ook niets verkocht worden en kwamen er dus ook geen fondsen beschikbaar voor de honden. Die daardoor dus geen eten krijgen, en dus dood gaan.

En dat is dus mijn schuld. En eerlijk is eerlijk, ik ben daar niet trots op, ik voel me daar niet lekker bij, ik post geen foto van mezelf met mijn prooi, ik ben niet zoals de andere trophy hunters.

trophy hunters

Nee, ik voel me beroerd, het is het zoveelste wat ik lees over mij, of beter, over onze stichting. Wij halen geen, of te weinig honden naar Nederland, dús verhoogt de druk voor de honden en de mensen die daar werken.

We worden weggezet als de stichting die haar verantwoordelijkheid niet neemt. Haar voormalige stichting nota bene. Oké, er wordt wel vermeld dat het asiel financieel volledig op onze steun draait (lees: 30.000 euro op jaarbasis!), maar die zin wordt meteen gevolgd door een Maar…

Dus staat zij (wel?) op, en gaat honden redden. Moet alleen nog even geld voor geregeld worden, dus kom maar op, wie helpt!?

En ja hoor, daar melden de eersten zich al weer. Met de likes op het bericht, stroomt ook het geld binnen.

Binnenkort weer een hoop honden weg.

Gelukkig maar. Weer een aantal honden een gouden mandje. Want dat is dan wel weer het resultaat van de afgelopen reddingsacties, allemaal super goed terecht gekomen honden. Oké, een paar feitjes laten we achterwege, maar dat mag de pret niet drukken, komt de kracht van het bericht ook niet echt ten goede, maakt de status van redder ook wat, hoe zal ik het noemen, bastionair.

 

Maar dan denk ik…

Ze heeft 80 honden weggehaald, en sindsdien is de druk voor de honden en voor de mensen die daar werken, verhoogd…

We hebben vorig jaar 30.000 euro aan fondsen bij elkaar verzameld voor de honden, en sindsdien is de druk voor de honden en de mensen die daar werken verhoogd…

 

Ik krijg steeds minder zin om me in te zetten voor die honden van Orasje. Hoe harder ik werk, hoe slechter het is voor de honden.

Ik denk dat ik er maar eens mee ga stoppen…

 

drog·re·den (de; v(m); meervoud: drogredenen)

1             bedrieglijke redenering