Gedenksteen

Misschien wel een van mijn leukste beeldhouwopdrachten.

Een zelfopgelegde opdracht in dit geval met een duidelijk doel en deadline.

Locatie: Ommen

Doel: Gedenksteen

Duur: 2 dagen

Het is een zaterdag, ergens in december 2011 als ik met al het mogelijke gereedschap dat ik nodig denk te hebben en alle stenen die ik denk te gaan gebruiken op weg ga naar het huis van vrienden. Zij hebben een ideale locatie om te beeldhouwen. De ruimte, geen directe buren en een stroompunt. Precies wat ik zoek. En toen het aanbod kwam om daar te beeldhouwen, toen accepteerde ik dat uiteraard graag.

Dus reed ik op zaterdag naar hun toe met een opdracht voor mezelf. 1 weekend beeldhouwen en zorgen dat het beeld op zondag dus ook meteen af was.

Het doel? Een gedenksteen. Ze hebben in de boom een echte afgezaagde boom staan waar ze de tuigjes in hangen van honden die ze opgevangen hebben maar inmiddels zijn overleden. Maar deze boomstronk  begint steeds slechter te worden dus voor mij een mooi iets om van steen te maken.

SONY DSC

Na de gedenkboom bekeken te hebben, begint het. De stenen worden neergelegd zoals ze ongeveer zullen komen. Voor de zekerheid heb ik nog een extra stuk steen, die past er niet echt aan, maar daar kan ik misschien nog wel iets van maken.

Gedenksteen02

Op zaterdag begin ik en de lijnen beginnen er mooi in te komen. Op zondag ga ik verder en inderdaad, ik heb zelfs nog wat tijd over om de extra steen te gebruiken. Voor een wortelstelsel.

Aan het eind van het weekend ben ik klaar. En tevreden.

Nu staat hij nog wat opvallend tussen de bomen, maar met een tijdje begint hij groen uit te slaan, liggen de wortels netjes half onder een dekentje van blaadjes en naalden en gaat het beeld op in de natuur, precies zoals ik het bedoeld heb. Een geslaagde opdracht en een mooi cadeau om te geven.

SONY DSC