Vegan pasta met avocadosmikkelsaus en accessoires

Deze pasta is gewoon heel erg lekker. Punt. Kijk, natuurlijk zijn verse tuinbonen veel lekkerder, maar ik heb ze nu in de wintermaanden nou eenmaal niet voor het rapen, dus heb ik de bevroren versie ingezet. Uiteraard wel eerst warm gemaakt 😉

Ingredienten geschikt voor een 500 gram verpakking pasta.

Ingrediënten saus:

  • 2 rijpe avocado’s
  • Een handje rucola
  • 2 eetlepels edelgist (of 1,5 eetlepel parmezaan voor de vegetariërs)
  • 2 tenen knoflook
  • Zout, zwarte peper
  • Sap van halve citroen
  • Hele goede olijfolie!

Doe de knoflook in de hakmolen en hak vast zo fijn mogelijk. Voeg daarna een flinke scheut olie toe. En een handje rucola. Dan weer helemaal fijn malen. Twee avocado’s, edelgist, zout, peper en citroensap er bij. En olijfolie, het moet echt heel erg smeuïg zijn, zalvig zou de chef zeggen… maar dat klinkt  heel raar dus dat zeg ik niet.

Kook ondertussen de pasta naar keuze.

Verder:

  • 4 rode uien in ringen fruiten in olie, gas uit als klaar is.
  • Tuinboontjes vast bereiden en als ze gaar zijn bij de ui doen.
  • Pijnboompitjes fruiten

Pasta afgieten en ui/bonen er door roeren.

Pasta in een kom(met een bord ligt altijd alles op mijn schoot), flinke schep avocadosmikkelsaus op en evt een plukje rucola. Pijnboompitten er over en zout naar smaak er overheen. Eet smakkelijk.