Spinaziesoep

Hoofdgerecht met brood voor 2 personen20150608_spinaziesoep

Ingrediƫnten

boter en olie

1 ui

2 tenen knoflook

1 eetlepel bloem

400 gram spinazie

1 bouillonblokje

heet water, ongeveer 400 ml

roomkaas of slagroom, of een andere soort room die je lekker vindt.

zout en peper

kruiden zoals basilicum

Extra: gebakken paddenstoelen

Bereiding:

Verhit een grote wok. Doe een klontje boter en een scheut olijfolie in de hete pan. Als de boter gesmolten is kan de gesnipperde uit en de knoflook in de pan. Fruit aan. Zodra het goudbruin is schep je een flinke eetlepel bloem erbij. Fruit even samen.

Voeg de spinazie in flinke porties toe tot het geslonken is. Goed roerbakken zodat alle blaadjes aan de beurt komen. Zodra het geslonken is, voeg je het bouillonblokje toe en giet je het water erbij. Deksel op de pan en 20 minuten zachtjes stoven.

Na 20 minuten zet je het vuur uit. Roer de roomkaas of room er door.

Pureer het geheel, in een blender of met de staafmixer, wat je zelf handig vindt.

Doe het geheel in een normale pan en laat zachtjes doorwarmen. Voeg zout en peper toe.

Ik doe er vlak voor serveren flinterdun gesneden basilicumblaadjes bij.

En als je het echt lekker wil maken, bak dan als allereerste paddenstoelen, ongeveer 400 gram. Die haal je uit de pan als ze gaar zijn en dan pas doe je de ui en de knoflook in de pan.

En zelf ingezaaide en geoogste spinazie is natuurlijk het aller aller allerlekkerst.