Rabarbercello

Net als de bergen frambozen die er voor zorgen dat we Framcello maken, zorgt de enorme hoeveelheid Rabarber voor de noodzaak creatief om te gaan met wat je allemaal kunt bekokstoven met die fantastische heerlijkheid.

Ik maak heerlijke plaatkoek, stop het in jam, gooi het over de kwark, maar ik maak ook een flinke voorraad Rabarbercello, mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Wat heb je nodig: 20160718_rabcello2

600 gram rabarber

200 gram suiker

750 ml wodka

Ik gebruik ook hier gewoon voordelige wodka, het is niet nodig een dure uitvoering te kopen!

Snij de rabarber in stukken van ongeveer een centimeter, was het goed. Dan doe ik de rabarber in een grote weckpot, doe de suiker er op en giet de wodka er bij.

Iedere dag schudden, minimaal 4 weken lang.

Daarna giet je het door een fijne zeef. De vruchten die dan in de zeef achterblijven pureer ik. Die gooi ik in een andere fles door een fijnmazig doek zoals kaasdoek. Doe het niet bij elkaar want het is zonde. De eerste fles is namelijk kraakhelder roze, prachtig van kleur. De gepureerde versie is troebel en moet je laten bezinken. Die schenk ik niet aan gasten maar drink ik zelf, want het is qua smaak net zo lekker, maar ziet er minder mooi uit. Zonde om weg te gooien!