Pflaumenkuche

Ingrediënten Bodem:

175 gr roomboter op kamertemperatuur

50 gram magere kwark

100 gram suiker

2 eieren

1 zakje vanillesuiker(of 8 gram zelfgemaakte, nog beter)

1 zakje bakpoeder a 16 gram

300 gram meel

1 tot 1,5 kg pruimen, maar uiteraard is het met rood fruit of rabarber ook heel erg lekker

 

Ingrediënten kruimeldeeg

375 gram meel

250 gram boter, koude boter

200 gram suiker

1 zakje vanillesuiker

rasp van 1 citroen

 

Bereiding deeg bodem:

boter en suiker mixen tot luchtige massa, eieren er bij kloppen. Kwark er door mengen. Meel er door zeven, vanille suiker en bakpoeder er bij en goed mengen.

Bereiding kruimeldeeg:

Alle ingrediënten bij elkaar en snel mengen, het mag niet te warm worden.

Opbouwen plaatkoek:

Deeg voor bodem aandrukken in grote bakplaat, fruit er op, kruimeldeeg er over.

 

50 minuten op 180 graden hete lucht, niet hoger want dan verbrandt het. Klaar als het goudbruin is. Het is toch afhankelijk per oven, dus hou het goed in de smiezen!

Lekker met slagroom! Ook als het warm is heerlijk. Je kunt het invriezen, dus ideaal om veel te bakken voor later.

20151227_pflaumenkuche