Framcello(frambozenlikeur)

Ieder jaar hebben we een enorme hoeveelheid frambozen in de tuin. Het lijkt ieder jaar meer te worden. Wat we plukken gaat in taart, jam, cake, maar het allerbelangrijkste: Framcello.

Ik was al dol op rabarbercello, de rabarberuitvoering van limoncello. Maar omdat ik zoveel frambozen en bramen had, wilde ik het ook met frambozen proberen.

Ik gebruik gewoon goedkope normale wodka, niets duurs kopen hoor, zonde van het geld!

Wat ik nodig heb:

300 gr frambozen, 200 gr suiker, 750 ml wodka.

Ik gebruik vaak een lege wodkafles, die is al schoon. Ik doe de frambozen en de suiker in de fles, giet de wodka er op en schud de fles iedere dag 3-4 weken lang.

Na de periode zet ik een trechter op een lege schone fles, en dan filter ik het met behulp van een fijnmazig soort doek, zoals bijvoorbeeld kaasdoek. Maak het doek wel nat voor je het gebruikt.

Als de pulp er in zit en het vocht is er door, knijp ik het helemaal uit en wring alle sap er uit en in de fles.

Lekker met een ijsklontje, vooral als je in de zon zit te genieten!

Ditzelfde doe ik ook met bramen trouwens. Alleen heet het dan bramcello 😉