De lekkerste cake ooit

Ingrediënten:

185 gram roomkaas, zoals philadelphia, maar ik gebruik de merkloze van bijv de Lidl

185 gram roomboter op kamertemperatuur

300 gram suiker

3 eieren op kamertemperatuur

260 gram bloem

1 zakje bakpoeder

rabarber in dunne plakjes, rauw!! ongeveer 150 gram

frambozen, die van mij komen uit de diepvries en ik gebruik ongeveer 150 gram

 

nodig: spatel, kommen, springvorm, bakpapier, mengkom en mixer

 

Voorbereiding:

Doe de bloem en het bakpoeder samen in een kom en zet apart voor wanneer ze aan de beurt zijn.

Breek de drie eieren vast in een kommetje, niet klutsen!

Bekleed de springvorm met het bakpapier.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

En nu echt aan de slag:

Klop de boter en de roomkaas op hoge stand tot een luchtige lichte massa. Voeg de suiker toe en klop 5 minuten door, niet eerder stoppen, gewoon volhouden!

Nu kunnen 1 voor 1 de eieren erbij. Ik doe ze expres in een kommetje, zodat ik door kan blijven kloppen en niet ook nog eitjes moet breken. Gewoon voorzichtig schenken. Klop na ieder ei een minuutje door. Als de eieren er bij zitten kan de bloem/bakpoeder erbij. Nog even goed doorkloppen.

Je kunt evt ook nog citroenrasp er bij doen, erg lekker, maar met zoveel fruit wat ik gebruik verdwijnt het een beetje.

Roer met een spatel het fruit er door. En ik doe meestal gewoon op gevoel, dus het is lastig echt in gewicht te denken, de ene keer doe ik meer fruit dan de andere keer. Gewoon lekker doen waar je trek in hebt. Alleen hou rekening met het vocht, bij veel fruit kun je beter iets meer bloem er door doen.

Giet het hemelse goedje in de springvorm en bak hem in een uur gaar.

Ik zet na 50 minuten de oven uit en laat hem dan gewoon net iets langer staan, maar ja, ik hou van een klein beetje zompig in het midden 🙂

20150902_taart