Appel-Perentaart

Appel perentaart, van die echte lekkere ouderwetse!

Ik maak ruim deeg, omdat ik het lekker vind als hij lekker groot is, hoe meer van deze taart hoe beter!


Ingrediënten:

150 gram margarine

150 gram roomboter

ongeveer 5 peren en 5 appels, afhankelijk van de grootte.

beetje citroensap

1 mespuntje zout

230 gram suiker

2 zakjes vanillesuiker

2 grote eieren of 3 kleine

475 gram zelfrijzend bakmeel

kaneel naar smaak

eventueel rozijnen of ander gedroogd fruit

springvorm en bakpapier

Verwarm de oven voor op 180 graden. Let goed op dat het niet te warm is. Mijn hetelucht gaat op 175 graden, en na ongeveer een uurtje zet ik hem op 160 graden. Goudbruin is geweldig, zwart is een no go 😉

vet de springvorm in en bekleed hem met bakpapier.

Schil de appels en peren, snij ze in stukjes, vermeng ze met kaneel en besprenkel ze met een beetje citroensap als je niet wil dat ze bruin worden.

Mix de boters, vanillesuiker, suiker en zout. Klop de eieren en voeg tweederde toe aan het mengsel. De rest bewaar je voor het eind. Klop door en als het een mooi geheel is voeg je het bakmeel toe. Het is nu wel handig om deeghaken te gebruiken.

Bekleed de springvorm met ruim de helft van het deeg. Maak een lekkere bodem en bekleed de rand ook stevig. Voeg de stukjes appels en peren toe aan de vorm, probeer geen vocht mee te gieten!

Maak een deksel van de rest van het deeg zoals je zelf het leukst vindt. Ik maak hartjes en leg die dakpansgewijs neer. Maar je kunt ook ouderwetse stroken maken natuurlijk. Zorg in ieder geval dat er voldoende openingen in zitten zodat het vocht weg kan

Schuif de vorm in de voorverwarmde oven en geef het ongeveer 1,5 uur. Let goed op dat het niet te hard gaat.

Warm is hij lekker, met ijs of slagroom, maar koud is hij ook heerlijk. Geniet er van!

?
?